ΑΡΧΙΚΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΙΑΤΡΕΙΟ

MEDIA

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ

Διέγερση Ωοθηκών

 

Η διέγερση των ωοθηκών είναι μία φαρμακευτική διαδικασία με την οποία υποβοηθείται η ωορρηξία. Μπορεί να εφαρμοστεί σε δύο κατηγορίες ασθενών:

i) στις γυναίκες με μη φυσιολογική ωορρηξία, και

ii) στις γυναίκες που έχουν μεν φυσιολογική ωορρηξία αλλά ανεξήγητη υπογονιμότητα και στις οποίες η διέγερση μπορεί να αποτελέσει μία πρώτη επιλογή.

Ενδομήτριες επεμβάσεις Ευαγγελινάκης Νικόλαος Γυναικολογικό Μαιευτικό Ιατρείο

Γυναίκες με μη φυσιολογική ωορρηξία

Στις γυναίκες με μη φυσιολογική ωορρηξία η διέγερση συνίσταται στη χορήγηση κατάλληλων φαρμάκων ώστε να ωριμάζει κάθε μήνα ένα ωάριο και να επιτυγχάνεται κάθε μήνα ωορρηξία. Τέτοια φάρμακα είναι η κιτρική κλομιφαίνη και οι γοναδοτροπίνες αλλά σε χαμηλές δόσεις. Στην περίπτωση που το κύριο αίτιο υπογονιμότητας είναι οι περιστασιακοί ανωοθυλακιορρηκτικοί κύκλοι η ήπια διέγερση των ωοθηκών αποτελεί μία πρώτη καλή επιλογή.

Γυναίκες με φυσιολογική ωορρηξία

Στη δεύτερη κατηγορία γυναικών με φυσιολογική ωορρηξία και ανεξήγητη υπογονιμότητα η διέγερση των ωοθηκών μπορεί να αποτελέσει μία επιλογή στην αντιμετώπιση της υπογόνιμότητάς τους. Στόχος στην περίπτωση αυτή είναι να διεγερθούν οι ωοθήκες ώστε μέσω την ανάπτυξης πολλαπλών ωοθυλακίων να παραχθούν 2 ή περισσότερα ωάρια και να αυξηθεί κατά συνέπεια και η πιθανότητα σύλληψης ανά κύκλο. Οι φαρμακευτικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στην περίπτωση αυτή είναι οι γοναδοτροπίνες, σε υψηλότερη δοσολογία σε σχέση με την προηγούμενη περίπτωση όμως, και συνήθως ακολουθεί σπερματέγχυση. Ένα προφανές μειονέκτημα αυτής της θεραπευτικής επιλογής είναι ότι αυξάνεται σημαντικά η πιθανότητα πολύδυμης κύησης που επιβαρύνει το περιγεννητικό αποτέλεσμα σε σχέση με τις μονήρεις κυήσεις.

Τι είπαν οι ασθενείς

Εξαιρετικός γιατρός και άνθρωπος, η εμπειρία στον τοκετό με τον κύριο Ευαγγελινάκη και την εξαιρετική μαία του κυρία Ασημακοπούλου ήταν μοναδική.Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να τους εμπιστευτείτε.

Agapi Koutroulia

Εξαιρετικός επιστήμονας και άνθρωπος. Με βοήθησε πολύ σε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και σίγουρα θα συνεχίσω να τον επιλέγω τόσο για τις γνώσεις του όσο και για τη συμπεριφορά του προς τους ασθενείς.

Αναστασία Σιάτου

Είναι υπέροχος γιατρός και πάνω από όλα άνθρωπος, έχει χιούμορ που σε κάνει να νιώθεις άνετα. Ασχολείται με το πρόβλημα σου και σου εξηγεί τα πάντα... Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!

Maria Antwniadh