ΑΡΧΙΚΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΙΑΤΡΕΙΟ

MEDIA

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ

Δωρεά Ωαρίων

Η δωρεά ωαρίων αποτελεί μία επιλογή στις μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής που μπορεί να εφαρμοστεί στις εξής περιπτώσεις:
i) Η γυναίκα είναι φορέας σοβαρής γενετικής νόσου και δεν διατίθεται για οποιοδήποτε λόγο η δυνατότητα της προεμφυτευτικής διάγνωσης
ii) Δεν υπάρχει η δυνατότητα ωοθυλακιορρηξίας, είτε λόγω απουσίας ωοθηκών, είτε λόγω μη ανταπόκρισης αυτών σε διάφορα πρωτόκολλα διέγερσης.
iii) Εάν η ηλικία της μητέρας είναι >40 ετών, αφού σε μεγάλες μελέτες φαίνεται ότι στις γυναίκες αυτές η δωρεά ωαρίων αυξάνει σημαντικά τα ποσοστά επιτυχίας.
Τα ωάρια που χρησιμοποιούνται στις δωρεές προέρχονται από γυναίκες ηλικίας <35 ετών, οι οποίες τα δωρίζουν εθελοντικά και πάντα διατηρείται η ανωνυμία τους. Προ της δωρεάς λαμβάνεται ενδελεχές ιατρικό ιστορικό και ελέγχονται για όλα τα μεταδοτικά λοιμώδη νοσήματα (ηπατίτιδα Α, Β και Γ, AIDS, σύφιλη, γονόρροια) αλλά και άλλα κληρονομικά νοσήματα (μεσογειακή αναιμία ή θαλασσαιμία, κυστική ίνωση). Κάθε ασθενής συνδέεται με μία δότρια και ορισμένα από τα ωάρια που λαμβάνονται εμφυτεύονται απευθείας, ενώ τα υπόλοιπα κρυοσυντηρούνται ώστε να χρησιμοποιηθούν πάλι από την ίδια ασθενή εφόσον το επιθυμήσει. Αν και η ηλικία της δότριας ωαρίων είναι αυτή που κυρίως επηρεάζει τα ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης, εντούτοις φαίνεται ότι και η αυξημένη ηλικία της λήπτριας μπορεί να επιδράσει αρνητικά, πιθανόν λόγω γήρανσης του ενδομητρίου.

Ενδομήτριες επεμβάσεις Ευαγγελινάκης Νικόλαος Γυναικολογικό Μαιευτικό Ιατρείο

Τι είπαν οι ασθενείς

Εξαιρετικός γιατρός και άνθρωπος, η εμπειρία στον τοκετό με τον κύριο Ευαγγελινάκη και την εξαιρετική μαία του κυρία Ασημακοπούλου ήταν μοναδική.Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να τους εμπιστευτείτε.

Agapi Koutroulia

Εξαιρετικός επιστήμονας και άνθρωπος. Με βοήθησε πολύ σε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και σίγουρα θα συνεχίσω να τον επιλέγω τόσο για τις γνώσεις του όσο και για τη συμπεριφορά του προς τους ασθενείς.

Αναστασία Σιάτου

Είναι υπέροχος γιατρός και πάνω από όλα άνθρωπος, έχει χιούμορ που σε κάνει να νιώθεις άνετα. Ασχολείται με το πρόβλημα σου και σου εξηγεί τα πάντα... Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!

Maria Antwniadh