ΑΡΧΙΚΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΙΑΤΡΕΙΟ

MEDIA

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ

Εμβρυομεταφορά Εμβρύων

Η εμβρυομεταφορά αποτελεί το τελικό στάδιο σε μία προσπάθεια υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και αν και απλή είναι ιδιαίτερα σημαντική. Δεν είναι επώδυνη και ως διαδικασία μοιάζει με αυτή της λήψης του τεστ Παπανικολάου. Συνεπώς δεν απαιτείται νάρκωση και διαρκεί λίγα λεπτά, αλλά είναι αναγκαία η συνεργασία της γυναίκας. Η εμβρυομεταφορά μπορεί να γίνει ήδη από την ημέρα 1 (στάδιο γονιμοποιημένων ωαρίων) μέχρι και την ημέρα 6 (στάδιο βλαστοκύστης), αν και συνήθως προτιμάται η ημέρα 2 και 3. Ο αριθμός των εμβρύων που χρησιμοποιηθούν συναποφασίζεται με το ζευγάρι. Η εμφύτευση μεγάλου αριθμού εμβρύων είναι απαγορευτική, αφού αυξάνεται ο κίνδυνος πολύδυμων κυήσεων με όλες τις επιπλοκές που τις συνοδεύουν. Κατά την εμβρυομεταφορά η γυναίκα τοποθετείται σε στάση λιθοτομής και εισάγεται ο κολποδιαστολέας. Το έμβρυο τοποθετείται σε κατάλληλο καθετήρα ο οποίος κατασκευάζεται αποκλειστικά για εμβρυομεταφορές (είναι εύκαμπτος, ατραυματικός, μη τοξικός) και ο οποίος εισάγεται ακολούθως στη μήτρα της γυναίκας. Υπό συνεχή υπερηχογραφική παρακολούθηση το έμβρυο εγχέεται στην κατάλληλη θέση εντός της μήτρας και η γυναίκα αφού παραμείνει για λίγο στην κλινική, ακολούθως πηγαίνει σπίτι της. Ανάλογα με την ημέρα μεταφοράς των εμβρύων, το ζευγάρι επανέρχεται για τον έλεγχο επίτευξης κύησης με μέτρηση της β χοριακής γοναδοτροπίνης 8-12 ημέρες μετά την εμβρυομεταφορά.

Ενδομήτριες επεμβάσεις Ευαγγελινάκης Νικόλαος Γυναικολογικό Μαιευτικό Ιατρείο

Τι είπαν οι ασθενείς

Εξαιρετικός γιατρός και άνθρωπος, η εμπειρία στον τοκετό με τον κύριο Ευαγγελινάκη και την εξαιρετική μαία του κυρία Ασημακοπούλου ήταν μοναδική.Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να τους εμπιστευτείτε.

Agapi Koutroulia

Εξαιρετικός επιστήμονας και άνθρωπος. Με βοήθησε πολύ σε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και σίγουρα θα συνεχίσω να τον επιλέγω τόσο για τις γνώσεις του όσο και για τη συμπεριφορά του προς τους ασθενείς.

Αναστασία Σιάτου

Είναι υπέροχος γιατρός και πάνω από όλα άνθρωπος, έχει χιούμορ που σε κάνει να νιώθεις άνετα. Ασχολείται με το πρόβλημα σου και σου εξηγεί τα πάντα... Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!

Maria Antwniadh