ΑΡΧΙΚΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΙΑΤΡΕΙΟ

MEDIA

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ

Καλλιέργεια Εμβρύων Στο Στάδιο Της Βλαστοκύστης

 

Στην κλασσική εμβρυομεταφορά τα έμβρυα μεταφέρονται στην μήτρα την δεύτερη ή τρίτη ημέρα μετά την ωοληψία (στάδιο 6-8 κύτταρων).

Υπάρχει, ωστόσο, η εναλλακτική τα έμβρυα να μην μεταφερθούν αλλά να συνεχίσουν τις κυτταρικές τους διαιρέσεις (οι οποίες στο στάδιο αυτό είναι ιδιαίτερα ταχείς) και να εμφυτευθούν στην μήτρα όταν φτάσουν στο στάδιο της βλαστοκύστης. Το στάδιο αυτό είναι το τελευταίο στο οποίο μπορεί να φτάσει ένα μη εμφυτευμένο έμβρυο και πρακτικά επιτυγχάνεται 5-6 ημέρες μετά την ωοληψία. Η επιλογή της αναμονής μέχρι το στάδιο της βλαστοκύστης είναι σαφώς πιο απαιτητική και δεν είναι δυνατή σε όλα τα εργαστήρια.

Τεχνική

Η τεχνική της εμβρυομεταφοράς στο στάδιο των βλαστοκύστεων μας δίνει τη δυνατότητα της παρακολούθησης στο εργαστήριο των εμβρύων μέχρι εκείνο το σημείο ώστε να επιλέγονται τα πλέον υγιή μορφολογικά και εξελικτικά έμβρυα για εμβρυομεταφορά. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα προεμφυτευτικής διάγνωσης, όπου αυτό είναι επιβεβλημένο. Η βιοψία των εμβρύων πραγματοποιείται την 3η-5η ημέρα της ανάπτυξης οπότε η εμβρυομεταφορά μπορεί να πραγματοποιηθεί 5η -6η ημέρα (μέχρι να δοθεί απάντηση από τους γενετιστές).

Βασικές προϋποθέσεις ώστε να είναι εφικτή η εμβρυομεταφορά είναι:

  • Κατάλληλη ηλικία της ασθενούς – γυναίκας ( < 38 ετών )
  • Υψηλός σχετικά αριθμός ωαρίων (τουλάχιστον άνω των 10)
  • Καλή ποιότητα εμβρύων (στάδιο 8 κυττάρων την 3η ημέρα)

Τα έμβρυα που δεν φτάνουν στο στάδιο της βλαστοκύστης σταματούν την εξέλιξή τους και εκφυλίζονται

Τι είπαν οι ασθενείς

Εξαιρετικός γιατρός και άνθρωπος, η εμπειρία στον τοκετό με τον κύριο Ευαγγελινάκη και την εξαιρετική μαία του κυρία Ασημακοπούλου ήταν μοναδική.Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να τους εμπιστευτείτε.

Agapi Koutroulia

Εξαιρετικός επιστήμονας και άνθρωπος. Με βοήθησε πολύ σε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και σίγουρα θα συνεχίσω να τον επιλέγω τόσο για τις γνώσεις του όσο και για τη συμπεριφορά του προς τους ασθενείς.

Αναστασία Σιάτου

Είναι υπέροχος γιατρός και πάνω από όλα άνθρωπος, έχει χιούμορ που σε κάνει να νιώθεις άνετα. Ασχολείται με το πρόβλημα σου και σου εξηγεί τα πάντα... Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!

Maria Antwniadh