ΑΡΧΙΚΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΙΑΤΡΕΙΟ

MEDIA

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ

Κρυοσυντήρηση Ωαρίων

Η κρυοσυντήρηση ωαρίων αμέσως μετά τη λήψη τους και χωρίς να έχει προηγηθεί γονιμοποίηση αποτελεί μία διαδικασία που πρόσφατα επανήλθε ως μία ιδιαίτερα ελκυστική επιλογή για πολλές γυναίκες. Ο λόγος που δεν γνώρισε ευρεία εφαρμογή τα προηγούμενα χρόνια ήταν οι πολλές τεχνικές δυσκολίες που οδηγούσαν σε φτωχά αποτελέσματα. Πιο συγκεκριμένα, η κατάψυξη των ωαρίων πραγματοποιούνταν με την τεχνική της σταδιακής κατάψυξης, τα οποία όμως έχουν σημαντικά υψηλότερη περιεκτικότητα σε νερό σε σχέση με τα έμβρυα, οπότε κατά την απόψυξή τους εύκολα καταστρέφονταν. Ακόμη και εκείνα που δεν καταστρέφονταν όμως δεν ήταν ιδιαίτερα λειτουργικά με αποτέλεσμα το ποσοστό κυήσεων να είναι εξαιρετικά χαμηλό.

Υαλοποίηση

Τα τελευταία χρόνια, όμως, εφαρμόζεται η μέθοδος της υαλοποίησης (vitrification), στην οποία τα ωάρια καταψύχονται ταχέως και το ποσοστό επιβίωσής τους είναι άνω του 90%, το ποσοστό γονιμοποίησης κυμαίνεται στο 70% και το ποσοστό κυήσεων υπερβαίνει το 40%. Με βάση τα νεώτερα δεδομένα, λοιπόν, η κρυοσυντήρηση αγονιμοποίητων ωαρίων έχει αναβιώσει και ειδικά όσον αφορά τη διαβίωση των σύγχρονων Ελληνίδων αποτελεί μία αξιόπιστη και ελπιδοφόρα τεχνική.

Η κρυοσυντήρηση αγονιμοποίητων ωαρίων αποτελεί σημαντική εναλλακτική επιλογή για:

  • Γυναίκες με πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια
  • Γυναίκες που για οποιοδήποτε λόγο επιθυμούν να αναβάλλουν τη δημιουργία οικογένειας, χωρίς να έχουν το άγχος της διατήρησης της γονιμότητάς τους
  • Γυναίκες που επιθυμούν να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους και πρόκειται άμεσα να υποβληθούν σε χημειοθεραπευτικά ή ακτινοθεραπευτικά σχήματα στο πλαίσιο αντιμετώπισης κάποιας κακοήθειας
  • Ζευγάρια που η κατάψυξη εμβρύων δεν αποτελεί επιλογή (για θρησκευτικούς ή ηθικούς λόγους)

Τι είπαν οι ασθενείς

Εξαιρετικός γιατρός και άνθρωπος, η εμπειρία στον τοκετό με τον κύριο Ευαγγελινάκη και την εξαιρετική μαία του κυρία Ασημακοπούλου ήταν μοναδική.Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να τους εμπιστευτείτε.

Agapi Koutroulia

Εξαιρετικός επιστήμονας και άνθρωπος. Με βοήθησε πολύ σε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και σίγουρα θα συνεχίσω να τον επιλέγω τόσο για τις γνώσεις του όσο και για τη συμπεριφορά του προς τους ασθενείς.

Αναστασία Σιάτου

Είναι υπέροχος γιατρός και πάνω από όλα άνθρωπος, έχει χιούμορ που σε κάνει να νιώθεις άνετα. Ασχολείται με το πρόβλημα σου και σου εξηγεί τα πάντα... Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!

Maria Antwniadh