ΑΡΧΙΚΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΙΑΤΡΕΙΟ

MEDIA

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ

Παρένθετη Μητρότητα

Η παρένθετη μητρότητα αποτελεί και στην Ελλάδα μία νόμιμη διαδικασία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής η οποία μπορεί να εφαρμοστεί σε μικρό αριθμό ζευγαριών. Η συνηθέστερη ένδειξη για την αναζήτηση παρένθετης μήτρας είναι η ανικανότητα μιας γυναίκας να κυοφορήσει είτε λόγω μη ύπαρξης μήτρας (συγγενώς, μετά από επέμβαση) είτε λόγω σοβαρής δυσμορφίας αυτής ή λόγω κάποιου ιατρικού προβλήματος που καθιστά αδύνατη την κύηση.

Από τα παραπάνω καθίσταται προφανές ότι η παρένθετη μητρότητα διαφοροποιείται από τις άλλες μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ως προς τη μήτρα στην οποία γίνεται η εμβρυομεταφορά. Τα προηγούμενα στάδια δεν αλλάζουν: ανάλογα με τον παράγοντα υπογονιμότητας μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα ωάρια της γυναίκας του ζεύγους ή τα ωάρια δότριας (ειδικά στην περίπτωση αυτή μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα ωάρια της παρένθετης μητέρας) και αντίστοιχα το σπέρμα του άντρα του ζευγαριού ή από τράπεζα σπέρματος.

Η διαδικασία αυτή καλύπτεται νομικά στην Ελλάδα με τον νόμο 3089/2002 και αυτό που προβλέπεται είναι ότι το ζευγάρι υιοθετεί το παιδί που θα γεννηθεί.

Ενδομήτριες επεμβάσεις Ευαγγελινάκης Νικόλαος Γυναικολογικό Μαιευτικό Ιατρείο

Τι είπαν οι ασθενείς

Εξαιρετικός γιατρός και άνθρωπος, η εμπειρία στον τοκετό με τον κύριο Ευαγγελινάκη και την εξαιρετική μαία του κυρία Ασημακοπούλου ήταν μοναδική.Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να τους εμπιστευτείτε.

Agapi Koutroulia

Εξαιρετικός επιστήμονας και άνθρωπος. Με βοήθησε πολύ σε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και σίγουρα θα συνεχίσω να τον επιλέγω τόσο για τις γνώσεις του όσο και για τη συμπεριφορά του προς τους ασθενείς.

Αναστασία Σιάτου

Είναι υπέροχος γιατρός και πάνω από όλα άνθρωπος, έχει χιούμορ που σε κάνει να νιώθεις άνετα. Ασχολείται με το πρόβλημα σου και σου εξηγεί τα πάντα... Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!

Maria Antwniadh