ΑΡΧΙΚΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΙΑΤΡΕΙΟ

MEDIA

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ

Υπερηχο-σαλπιγγογραφία

 

 

Η υπερηχο-σαλπιγγογραφία (HyCoSy ή HyFoSy) αποτελεί την πιο εξελιγμένη μορφή σαλπιγγογραφίας. Με την συγκεκριμένη μέθοδο αντιμετωπίζονται τα μειονεκτήματα και οι παρενέργειες της κλασικής μεθόδου.

Στη διάρκεια της εξέτασης χρησιμοποιείται μια ειδική υποαλλεγρική σκιαστική ουσία, η οποία εγχύεται στην μήτρα και στη συνέχεια κατευθύνεται προς τις σάλπιγγες. Όλη η διαδρομή παρακολουθείται με την βοήθεια υπερήχου σε πραγματικό χρόνο. Η ουσία αυτή φωσφορίζει για να είναι ευδιάκριτη στο υπερηχογράφημα.

thin prep Ευαγγελινάκης Νικόλαος Γυναικολογικό Μαιευτικό Ιατρείο

Σε τι πλεονεκτεί η υπερηχο-σαλπιγγογραφία;

  1. Η διαδικασία της εξέτασης είναι πιο φιλική για την γυναίκα (δεν πονάει καθόλου ή προκαλεί μια μικρή δυσφορία) και μπορεί να πραγματοποιηθεί στο γυναικολογικό ιατρείο, χώρο γνώριμο στην ασθενή.
  2. Δεν απαιτείται επίδραση ακτινοβολίας στις ωοθήκες, καθώς πραγματοποιείται με την βοήθεια υπερήχου. Ο υπέρηχος είναι απολύτως ασφαλής και δεν επηρεάζει τα ωάρια που βρίσκονται στις ωοθήκες.
  3. Ο κίνδυνος αλλεργίας μηδενίζεται. Η ουσία που χρησιμοποιείται είναι υποαλλεργική, μη τοξική και φέρει ειδική σήμανση συμμόρφωσης CE.
  4. Συνδυάζεται με το κλασικό γυναικολογικό υπερηχογράφημα μήτρας και ωοθηκών, δίνοντας την δυνατότητα εκτίμησής τους, ώστε να προχωρήσουμε σε εξειδικευμένη εξέταση αν υπάρξει υπόνοια ανωμαλίας. Έτσι, μπορούμε να προχωρήσουμε σε τρισδιάστατο υπερηχογράφημα για να διαπιστωθεί πρόβλημα όπως διάφραγμα στη μήτρα, ή να διενεργηθεί υδρο-υπερηχογράφημα για να ελέγχθεί η ύπαρξη πολύποδα.

Τι είπαν οι ασθενείς

Εξαιρετικός γιατρός και άνθρωπος, η εμπειρία στον τοκετό με τον κύριο Ευαγγελινάκη και την εξαιρετική μαία του κυρία Ασημακοπούλου ήταν μοναδική.Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να τους εμπιστευτείτε.

Agapi Koutroulia

Εξαιρετικός επιστήμονας και άνθρωπος. Με βοήθησε πολύ σε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και σίγουρα θα συνεχίσω να τον επιλέγω τόσο για τις γνώσεις του όσο και για τη συμπεριφορά του προς τους ασθενείς.

Αναστασία Σιάτου

Είναι υπέροχος γιατρός και πάνω από όλα άνθρωπος, έχει χιούμορ που σε κάνει να νιώθεις άνετα. Ασχολείται με το πρόβλημα σου και σου εξηγεί τα πάντα... Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!

Maria Antwniadh