ΑΡΧΙΚΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΙΑΤΡΕΙΟ

MEDIA

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ

Thin Prep

Στο ιατρείο μας αντί του κλασικού τεστ ΠΑΠ, πραγματοποιούμε την εξέταση Thin Prep. Το Thin Prep αποτελεί μια πιο ευαίσθητη μέθοδο, η οποία δίνει πιο έγκυρα αποτελέσματα, αφού μπορεί να εντοπίσει περισσότερες βλάβες και αλλοιώσεις που συνδέονται με τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Το Thin Prep διαθέτει έγκριση από τον FDA (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων ΗΠΑ) από το 1996, ενώ η εισαγωγή του συντέλεσε στην μείωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας κατά 30%.

Ποια η διαφορά του από το κλασικό τεστ ΠΑΠ;

Στη διάρκεια του κλασικού τεστ ΠΑΠ, ο γιατρός συλλέγει κύτταρα από τον τράχηλο της μήτρας με την βοήθεια μια μικρής σπάτουλας. Στη συνέχεια τα κύτταρα επαλείφονται σε ένα πλακάκι, το οποίο στέλνει στο εργαστήριο για μικροσκοπική εξέταση. Η διαφορά με το Thin Prep είναι πως τα κύτταρα που συλλέγονται με τον ίδιο τρόπο, δεν επιστρώνονται σε πλακάκι, αλλά τοποθετούνται σε φιαλίδιο με ειδικό διάλυμα συντήρησης. Η επίστρωσή τους γίνεται αυτόματα σε ειδική συσκευή. Με αυτό τον τρόπο, εξασφαλίζεται η συλλογή όλων των κυττάρων και η σωστή συντήρηση και επίστρωσή τους. Ταυτόχρονα μπορούν να πραγματοποιηθούν πολλαπλές και διαφορετικές εξετάσεις χρησιμοποιώντας το ίδιο δείγμα, χωρίς να χρειαστεί νέα λήψη.

Ποια τα πλεονεκτήματα του Thin Prep;

Με τον συγκεκριμένο τρόπο με μια μόνο λήψη, η γυναίκα μπορεί να ελεγχθεί και για λοίμωξη από HPV, πραγματοποιώντας με αυτό τον τρόπο έναν ολοκληρωμένο προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Τι σημαίνει CO-Testing;

Η συνδυασμένη εφαρμογή του τεστ ΠΑΠ και του HPV τεστ, γνωστή και ως Cotesting, αποτελεί τον ιδανικό τρόπο προσυμπτωματικού ελέγχου, κυρίως σε γυναίκες άνω των 30 ετών.

Γιατί να το επιλέξετε;

  1. Ο έλεγχος μόνο με το HPV τεστ μπορεί να μην διαγνώσει περιπτώσεις καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
  2. Είναι η προτεινόμενη μέθοδος προσυμπτωματικού ελέγχου από επιστημονικούς φορείς στις ΗΠΑ και την Ε.Ε.
  3. Το ποσοστό ανίχνευσης των προ-καρκινικών βλαβών ή του καρκίνου, ξεπερνά το 90%
  4. Οι δυο εξετάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν με μια μόνο λήψη.
  5. Αποτελεί τον πιο αξιόπιστο τρόπο πρόληψης του καρκίνου του μήτρας.

Τι είπαν οι ασθενείς

Εξαιρετικός γιατρός και άνθρωπος, η εμπειρία στον τοκετό με τον κύριο Ευαγγελινάκη και την εξαιρετική μαία του κυρία Ασημακοπούλου ήταν μοναδική.Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να τους εμπιστευτείτε.

Agapi Koutroulia

Εξαιρετικός επιστήμονας και άνθρωπος. Με βοήθησε πολύ σε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και σίγουρα θα συνεχίσω να τον επιλέγω τόσο για τις γνώσεις του όσο και για τη συμπεριφορά του προς τους ασθενείς.

Αναστασία Σιάτου

Είναι υπέροχος γιατρός και πάνω από όλα άνθρωπος, έχει χιούμορ που σε κάνει να νιώθεις άνετα. Ασχολείται με το πρόβλημα σου και σου εξηγεί τα πάντα... Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!

Maria Antwniadh